Високотемпературен центробежен вентилатор за камини KAM 150 -520м/3

Високотемпературен центробежен вентилатор за камини KAM 150 -520м/3

Марка: Vents
Код на продукта: KAM 150
Наличност:
В наличност
Цена: 360,00 лева
Описание

Високотемпературен центробежен вентилатор за камини  KAM 150

■ ПРИЛОЖЕНИЕ

Каминните вентилатори за разпределение на горещ въздух, позволяват да се създаде пълноценна въздушна отоплителна система базирана на камината. Една такава система е идеалното решение за отоплението на сезонни къщи, които се използват като временно жилище през зимата, като осигурява бързо и ефективно разпределение на горещия въздух от камината към помещенията.

Въздушният капацитет на вентилатора е до 540 m3/ч, за КАМ 160. Вентилаторите са съвместими с въздуховоди Ø 125, 140, 150 и 160 mm. Използва се за разпределение на въздух с температура в диапазона от 0°С до +150°С.

■ УСТРОЙСТВО

         Корпусът на вентилатора е изработен от поцинкована стомана, като е използвана топло- и звукоизолация от огнеустойчива минерална вата. Корпусът е перфориран с цел вътрешна циркулация на въздуха и охлаждане на двигателя. Вентилаторът е снабден с терморегулатор за задаване на стойността на температурата, при която вентилаторът да се включва и изключва. Включването на вентилатора е възможно в да се зададе в диапазона от 0°С до +90°С, в зависимост от температурата на въздуха, която се създава в топлообменния кожух на камината.

■ ДВИГАТЕЛ

         Вентилаторите са оборудвани с еднофазови двигатели за работа в електрическа мрежа от 230/50 Hz. Изолационен клас F. Двигателите имат вградена защита срещу прегряване с автоматичен рестарт. Двигателят е монтиран извън въздушния поток и е снабден с перка с огънати напред лопатки, както и с лагери за дълъг експлоатационен живот. Моделите на вентилаторите, обозначени като КАМ, са оборудвани с асинхронни двигатели и допълнителна главина за обдухване и охлаждане. Двигателите на моделите, обозначени като КАМ Eco, са оборудвани с външен ротор. Двигателите на моделите, обозначени като КАМ EcoDuo, имат две скорости и са оборудвани с външен ротор.

■ РЕГУЛИРАНЕ НА СКОРОСТТА

         Регулирането на скоростта може да бъде както плавно, така и на степени, и се осъществява с помощта на тиристор или автотрансформатор (модели КАМ, КАМ Eco). Скоростта на въртене се регулира в диапазона от 0 до 100%. Регулирането на скоростта на въртене на КАМ EcoDuoстава от регулатора на скоростите.

 

 • Марка:

  Vents

 • Напрежение, V / 50Hz:

  1*230 V

 • Клас на защита, IP:

  X2 IP

 • Тип на двигателя:

  На лагери Центробежен

 • Минимален дебит:

  400 m3/h

 • Максимален дебит:

  540 m3/h

 • Минимално налягане:

  124 Pa

 • Максимално налягане:

  230 Pa

Отзиви (0)

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош            Добър

Сходни артикули