Печки, камини и котли на пелети

Един от най-належащите въпроси, за едно домакинство всяка година, е с какво да се отоплява през зимата. Изборите са много - газ, нафта, ток или дърва - и всеки един от тях има своите предимства и недостатъци пред другите.
От няколко години насам обаче, на пазара бавно, но прогресивно, добива популярност още един вид гориво -
пелетите. Те са силно пресовани и са с огромна плътност, което ги прави издръжливи на влага и им предава способността да изгарят много по-бавно. Едно, от огромните предимства в използването на пелети за отопление, са самите пелетни печки, камини, котли и пелетни горелки, които в голяма част са полу или изцяло автоматизирани. Това означава, че пелетният котел, може да работи самостоятелно, като не е нужно да се зарежда всеки ден,нито пък ви се налага да добавяте още пелети ръчно, когато вече сложените са на път да изгорят. За целта във всеки пелетен котел има хранилище което е с капацитет от 18кг до 45кг. Въртящ се бавно свредел, задвижван от електромотор, пренася пелетите от хранилището към пещта на определен период от време, като по този начин поддържа огъня. Вентилатор издухва струя въздух през огъня като така поддържа високата температура и позволява на пелетите да горят равномерно и ефективно. Втори вентилатор издухва въздух, затоплен от тръбите намиращи се в вътрешността на пещта при отопление с камини.

Ред:
Покажи:
Изглед: Списъчен Табличен
 • Пелетен котел PELLET HYDRO BOILER 23KW
  PELLET HYDRO BOILER 23KW е пелетен котел с водна риза, който има възможност да бъде свързан с маслена или газова горелка, намалявайки драстично цената на традиционното отопление. Котела има капацитет да отоплява до 200 кв.м. PELLET HYDRO BOILER 23 има вграден пр..
  3 750,00 лева
 • Пелетен котел PELLET HYDRO BOILER 33KW
  PELLET HYDRO BOILER 33KW е пелетен котел с водна риза, който има възможност да бъде свързан с маслена или газова горелка, намалявайки драстично цената на традиционното отопление. Котела има капацитет да отоплява до 200 кв.м. PELLET HYDRO BOILER 33 има вграден пр..
  4 100,00 лева
 • Пелетна камина 100 с въздушна риза
  PELLET TZAKI 100 с въздушна риза е стилна и високоефективна пелетна камина с огнеупорно керамично стъкло, което издържа до 750°C. Модерният и изчистен дизайн я прави идеална за всеки дом. Големината на горивната мощност и вентилаторът могат да бъдат настроени на 5 различни нива в зависи..
  2 600,00 лева
 • Пелетна камина за въздушно отопление PELLET HALL 12
  PELLET HALL 12 представлява пелетна камина в комплект с дигитално табло за управление и вграден бункер за пелети. Камината за въздушно отопление има два режима на разпределение на горещ въздух, като излъчената топлина достига и в най-отдалечената стая на къщата. Ергономичният й диз..
  2 600,00 лева
 • Пелетна камина за въздушно отопление PELLET HALL 9
  PELLET HALL 9 представлява пелетна камина в комплект с дигитално табло за управление и вграден бункер за пелети. Камината за въздушно отопление има два режима на разпределение на горещ въздух, като излъчената топлина достига и в най-отдалечената стая на къщата. Ергономичният й дизайн пр..
  2 500,00 лева
 • Пелетна камина с водна риза PELLET Hydro 23
  PELLET HYDRO 23 е стилна пелетна камина с водна риза, която има възможност да бъде свързана с маслен или газов радиатор и така да отоплява по-ефективно и на драстично по-ниска цена на традиционното отопление всяко помещение на Вашият дом - до 180кв.м. Тя е идеалната камина за всеки, който ис..
  3 550,00 лева
 • Пелетна камина с водна риза PELLET Hydro 33
  PELLET HYDRO 33 е стилна пелетна камина с водна риза, която има възможност да бъде свързана с маслен или газов радиатор и така да отоплява по-ефективно и на драстично по-ниска цена на традиционното отопление всяко помещение на Вашият дом - до 180кв.м. Тя е идеалната камина за всеки, който ис..
  3 999,00 лева
 • Пелетна камина с водна риза PELLET WATER AIR 23+7
  PELLET WATER AIR 23+7 е пелетна камина с водна риза и вграден вентилатор за топъл въздух, има въздушна възглавница за максимална ефективност на горивото. Вентилаторът придвижва горещия въздух в предната част на камината, като спомага топлината да бъде разпределена в цялото помещение, в ..
  3 750,00 лева
 • Печка на пелети AEROSPACE 6KW въздушен нагревател
  AEROSPACE PELLET 6KW въздушен нагревател е с елегантен дизайн и елегантен външен вид, което й позволява да се впише във всяко помещение. С огнеупорни керамични кристали до 750°C, както и разполага с лесен за използване LED дисплей. Големината на горивната мощност и в..
  1 900,00 лева
 • Печка на пелети AEROTHERM 12KW въздушен нагревател
  AERO PELLET 12KW въздушен нагревател е с елегантен дизайн и елегантен външен вид, което й позволява да се впише във всяко помещение. С огнеупорни керамични кристали до 750°C, както и разполага с лесен за използване LED дисплей. Големината на горивната мощност и вентилатор..
  2 450,00 лева
 • Печка на пелети AEROTHERM 8KW въздушен нагревател
  AERO PELLET 8KW въздушен нагревател е с елегантен дизайн и елегантен външен вид, което й позволява да се впише във всяко помещение. С огнеупорни керамични кристали до 750°C, както и разполага с лесен за използване LED дисплей. Големината на горивната мощност и вентил..
  2 100,00 лева
 • Печка на пелети MASINA AIR 12KW въздушен нагревател с фурна
  PELLET MASINA AIR 12KW въздушен нагревател е пелетна печка с фурна и вентилатор за горещ въздух. Модерният дизайн на печката я прави идеална и предпочитана от всяко домакинство, можете да я поставите в дневната или в кухнята. Пелетна печка MASINA AIR 12KW разполага с..
  2 800,00 лева
 • Печка на пелети Pellet AERO 10KW въздушно отопление
  Пелетна печка AERO PELLET 10KW въздушно отопление притежава елегантен външен дизайн и висока ефективност. Печката притежава керамично стъкло, устойчиво до 750°С. Модерният й дизайн я прави идеална за всеки дом. Печката има LED дисплей, който може да бъде свързан с Wi-Fi за отдалече..
  2 150,00 лева
 • Печка на пелети Pellet AERO 14KW CANALATI въздушно отопление
  Пелетна печка AERO PELLET 14KW въздушно отопление с канал притежава елегантен външен дизайн и висока ефективност. Печката притежава керамично стъкло, устойчиво до 750°С. Модерният й дизайн я прави идеална за всеки дом. Има два вентилатора за топъл въздух, които разпределят излъчената то..
  2 800,00 лева
 • Печка на пелети ZERO 12KW въздушен нагревател
  PELLET ZERO 12KW въздушен нагревател е с елегантен дизайн и елегантен външен вид, което й позволява да се впише във всяко помещение. С огнеупорни керамични кристали до 750°C, както и разполага с лесен за използване LED дисплей. Големината на горивната мощност и венти..
  2 750,00 лева